سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تحقیق و مقالات دانشجویی
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 32
بازدید دیروز : 34
کل بازدید : 23184
کل یادداشتها ها : 9

نوشته شده در تاریخ 98/12/23 ساعت 9:46 ع توسط شاهرخ


اشنایی با مسجد کول شریف

تاریخچه مسجد کول شریف

 

مسجد« کول شریف» به فارسی« گل شریف» در بخش غربی شهر قازان تاتارستان قرار دارد و مسجد اصلی تاتارستان و دومین و بزرگ ترین مسجد روسیه و اروپا به شمار میرود که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته هست.

مسجد قل شریف کجاست؟
مسجد قل شریف، بزرگ ترین مسجد روسیه، در شهر قازان تاتارستان قرار دارد. مسجد کول شریف یکی از مساجد اصلی و بزرگ قرون وسطی در قازان بوده که در سده 16 میلادی احداث شد. این مسجد با کتاب خانه غنی خویش سبب ظرافت، زیبایی و تزیین پایتخت خان های قازان و مرکز اموزش مذهبی، گسترش علوم در قسمت مرکزی روسیه در سده 16 میلادی بود.

مسجد قل شریف,مسجد کول شریف,بزرگ ترین مسجد روسیه 

 

مسجد قل شریف

این مسجد باعث ظرافت، زیبایی و درخشش پایتخت خان های قازان و مرکز اموزش دینی، گسترش علوم در قسمت مرکزی روسیه در سده 16 میلادی بوده هست. این مسجد معروف روسیه بعنوان نماد شهر« کازان» شناخته میشود .

این مسجد به افتخار آخرین امام جماعت خویش« سید قل شریف» یکی از رجال مشهور دینی، عالم، شاعر و سیاستمدار و از فرماندهان دفاعی شهر قازان، که در این مسجد خدمت میکرد و در زمان اشغال این شهر کشته شد تغییر اسم داد.

 

مسجد قل شریف,مسجد کول شریف,بزرگ ترین مسجد روسیه 

 

مسجد کول شریف

معماری مسجد قل شریف یا کول شریف:
مسجد 2 طبقه ای قل شریف، یک طبقه را به نیایش و یک طبقه را به موزه اسلامی خود اختصاص داده هست. گنبد مرکزی این مسجد 39 متر و 4 مناره اصلی آن 57 متر ارتفاع دارند. بخش عمده ای از هزینه ساخت مسجد به وسیله مسلمانان تاتار اهدا شده هست.

تعدادی معتقدند سبک معماری این مسجد وام دار سبک های بلغاری هست ولی مولفه های آن به سبک عثمانی و دوره رنسانس شباهت دارد. مسجد قدیمی که در همین مکان ساخته شده بود در سال 1552 به وسیله روس ها خراب شد و دارای مناره های 8 متری بود که در ساخت آن سنگ های سفید رنگ نقش اصلی را برعهده داشت. در این مسجد یک مدرسه اسلامی و یک کتاب خانه هم قرار داشت.

 

مسجد قل شریف,مسجد کول شریف,بزرگ ترین مسجد روسیه 

 

داخل مسجد قل شریف

در 21 فوریه سال 1996 به درخواست مینتیمر شایمییف رییس جمهور تاتارستان بازسازی مسجد شروع گردید و در ژوئیه سال 2005 در دوره جشن های هزاره قازان رسما بازگشایی شد. اقامه نماز جمعه در این مسجد یکی از مهمترین و بزرگ ترین رویدادهای پایتخت تاتارستان به حساب می آید.








طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ